lunedì 21 luglio 2014

Cooking with giugizu: soused vegetables, eggs and meat - Il Carpione!


Buon lunedì miei piccoli alberi di melo :P
Questa settimana io e Daniele ci siamo cimentati con una ricetta tipica delle nostre zone, il carpione!
Nella classica versione piemontese il carpione è composto da uova, zucchine, cipolle e carne (di pollo o di vitello), ricoperte da una salamoia a base di aceto, vino bianco e acqua.
Se siete curiosi di saperne di più seguite il nostro video tutorial!



Happy monday my little apple trees :)
This week Daniele and I challenged ourselves with a typical recipe from our region, the carpione.
The classic version from Piemonte (the area of Italy where we live) is made of eggs, onions, courgettes and meat (checken or veal) soaked in a vinegar, white wine and water juice.
If you are curious to know more watch our tutorial here below!



Ingredienti   - Ingredients
4 bistecche (di pollo o vitello)  - 4 chicken or veal steaks
5 zucchine- 5 courgettes
4 uova - 4 eggs
5 spicchi d'aglio - 4 cloves of garlis
1 cipolla grande - 1 big onion
3 bicchieri di vino bianco - 3 glasses of white wine
1 bicchiere e mezzo di aceto di vino - 1 glass and a half of vinegar
1 bicchiere e mezzo di acqua - 1 glass and a half of water
Farina - flour
Pangrattato - bread crumbs
Sale - salt
Salvia - sage

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Ok, that's all, I will see you soon and as usual I wish you a wonderfull day ♥


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