Cooking with Giugizu: Italian typical pudding (Bunet piemontese)
Buon lunedì dolcezze :)
Per iniziare in bellezza la settimana tornano le nostre video ricette!
Oggi prepareremo insieme un dolce tipico del Piemonte, il bunet (bònet), si tratta di una classica ricetta della tradizione che ricorda nella preparazione il crème caramel.
Esistono due versioni di questo squisito dolce, quella al cioccolato è la più diffusa, mentre quella "chiara" è più tradizionale. Io e Daniele abbiamo deciso di restare fedeli alla tradizione!
Se volete scoprire i segreti del perfetto bunet seguite il video tutorial e subito sotto troverete la lista degli ingredienti.
Happy monday sweeties :)
To start the week the best way our cooking videos are back!
Today Daniele and I will cook a typical dessert from Piemonte the bunet (or bònet), it's a classic recipe of the tradition which is very similar to the most known crème caramel.
There are two version of this dessert, the chocolate one is the most famous, while the "white" one is more traditional. Daniele and I chose to follow the tradition!
If you wish to find out the secret for a perfect bunet watch the video and right below you'll find the ingredients list.
Per iniziare in bellezza la settimana tornano le nostre video ricette!
Oggi prepareremo insieme un dolce tipico del Piemonte, il bunet (bònet), si tratta di una classica ricetta della tradizione che ricorda nella preparazione il crème caramel.
Esistono due versioni di questo squisito dolce, quella al cioccolato è la più diffusa, mentre quella "chiara" è più tradizionale. Io e Daniele abbiamo deciso di restare fedeli alla tradizione!
Se volete scoprire i segreti del perfetto bunet seguite il video tutorial e subito sotto troverete la lista degli ingredienti.
Happy monday sweeties :)
To start the week the best way our cooking videos are back!
Today Daniele and I will cook a typical dessert from Piemonte the bunet (or bònet), it's a classic recipe of the tradition which is very similar to the most known crème caramel.
There are two version of this dessert, the chocolate one is the most famous, while the "white" one is more traditional. Daniele and I chose to follow the tradition!
If you wish to find out the secret for a perfect bunet watch the video and right below you'll find the ingredients list.
Ingredienti - Ingredients
8 spoons of sugar - 8 cucchiai di zucchero
100 gr of amaretti - 100 gr di amaretti
500ml of milk - 500 ml di latte
8 eggs - 8 uova
Marsala wine - Marsala
Anche per oggi è tutto, non
dimenticate di iscrivervi al mio blog (cliccando sul bottone "unisciti a
questo sito" in alto a destra) ed al mio canale di youtube (cliccando qui) per non perdere i nuovi post e tutorials.
Se questa ricetta vi è piaciuta condividetela con i vostri amici ed aiutatemi a far crescere il blog,vi basterà cliccare sulle icone dei social networks qui sotto!!
Se poi decidete di provare a realizzarla inviatemi le immagini dei vostri piatti usando l'hashtag #cookingwithgiugizu!
Passo e chiudo, come sempre vi auguro una buona giornata e vi aspetto al prossimo post! ♥
That's all for today, don't forget to subscribe to my blog , you just need to click on the "Join this site" button on the top right of the page (and if you feel like subscribe to my Youtube channel too by clicking here) in order not to miss any new post or tutorial.
If you liked this recipe I would really appreciate if you could share it with your friends and help my blog to grow, you just need to click on the social networks icons here below!
Also if you'll give it a try send me some pics of your dishes using the hashtag #cookingwithgiugizu!
Ok, that's all, I will see you soon and as usual I wish you a wonderfull day ♥
Se questa ricetta vi è piaciuta condividetela con i vostri amici ed aiutatemi a far crescere il blog,vi basterà cliccare sulle icone dei social networks qui sotto!!
Se poi decidete di provare a realizzarla inviatemi le immagini dei vostri piatti usando l'hashtag #cookingwithgiugizu!
Passo e chiudo, come sempre vi auguro una buona giornata e vi aspetto al prossimo post! ♥
That's all for today, don't forget to subscribe to my blog , you just need to click on the "Join this site" button on the top right of the page (and if you feel like subscribe to my Youtube channel too by clicking here) in order not to miss any new post or tutorial.
If you liked this recipe I would really appreciate if you could share it with your friends and help my blog to grow, you just need to click on the social networks icons here below!
Also if you'll give it a try send me some pics of your dishes using the hashtag #cookingwithgiugizu!
Ok, that's all, I will see you soon and as usual I wish you a wonderfull day ♥
Commenti
Posta un commento